Fogjunk össze, építsük együtt egészségesebb Bolygónkat!

Hozzátennél a Kenderbetonjurta projekt megvalósításához?

Több információra van szükséged?

Kenderbetonjurtát építenél vagy építtetnél?

Írj nekünk!

4 + 1 =

Rólam

Nyárády Istvánnak hívnak. A szükség vezetett a Kenderbetonjurta megálmodására. Elképzeléseimmel kivertem a biztosítékot V. Balázs építésznél és L. Attila jurtakészítő mesternél is, de hiszem, hogy maximálisan ökopozitív, a jelenlegi kockavilágunkat szeretettel körbesimogató, egyszerű és ésszerű otthont fogok építeni. És megosztom, hogy bárki felépíthesse vagy megépíttethesse sajátját. Életem nagy válsága belső útra terelt, a pilisi Zentemplomba. Esztergomban fogalmazódott meg, hogy az ősi jurtaforma megérdemelne egy kassaias újrafogalmazást.

Nyárády István

“Nem az ősöket kell követni, hanem azt, amit az ősök követtek.” – Kassai Lajos lovasíjász-mester alapmottója

A Kenderbetonjurta lényege, hogy a jurtát újrafogalmazzuk, nomád “sátor” helyett tartós, kiválóan szigetelő, környezetét gyógyító épületként. Idővel az is letisztult, hogy nem tudom a családomét megépíteni, előbb összefogást kell kovácsolnom a téma köré. Szívügyemként mindent megteszek azért, hogy a Kenderbetonjurta az összefogás szimbólumaként álomból valósággá váljon.

Kenderbetonjurta első skicc

Az első skicc

Ez a weboldal azért jött létre, hogy építsünk sok Kenderbetonjurtát! Kicsit, biztos menedékként, nagyobbat családi otthonként vagy százakat befogadni képes közösségi terekként.

Tágabb értelemben a kenderépítés is a cél, hiszen a kör csak egy forma – a tartalom abból a szempontból fontos, hogy a kender-alapú regeneratív építészet az eddigi környezetterhelésünket törekszik megfordítani, a környezetét szén-dioxid megkötésével gyógyító épületekként.

Kapcsolódnál? Töltsd ki űrlapunkat,
várunk körünkben!

Anyagilag is támogatnád kezdeményezésünket?
Felajánlásodat hálával fogadjuk és felelősen hasznosítjuk.

Kenderbetonjurta

Körök egy egészségesebb Bolygóért