Hogy kicsit felráztad a lelket bennem. Éppen köhögősen, ágyban töltöm a kilencvennapos elvonulás jelen etapját. Rám fért…

Írtam jónéhány médiumnak, hogy az ötlet jelen fázisában támogatásra szorul. Zömében semmilyen reakció nem volt, egy helyről annyi, hogy hajrá, követjük, szurkolunk. És volt egy olyan is, hogy küld árajánlatot, hogy megjelenítsék a tartalmat. Mindezt úgy, hogy a https://kenderbetonjurta.hu oldalon az első mondat az, hogy a Bolygó legsúlyosabb környezeti problémájának kiegyensúlyozására alakítunk cselekvő közösséget… Hogy ne TV-ben nézzük és szidjuk a világot, hanem mi magunk tehessünk az ügyért. Minden zen-gyakorlatomat össze kell szednem, hogy ne essek kétségbe ezektől a reakcióktól!

Felmerült, hogy miért nem védem le az ötletet szabadalom, vagy egyéb jogi módon. Határozottan ellene vagyok. Egyrészt az a cél, hogy minél többen építsünk kenderbetonjurtákat, másrészt számomra az lenne a legnagyobb öröm, ha korábbi perfekcionizmusomat arra tudnám fókuszálni, hogy minél természetesebb, természetközelibb, ugyanakkor energiatakarékos és komfortos épületeket építsünk.

Minden támogatást hálás köszönettel fogadok!

forrás: pixabay.com