Ma délután megtaláltam a Kék Bolygó Alapítványt. Azonnal, telefonon kitöltöttem a lejjebb idézett kapcsolatfelvételi űrlapot. A vége ennek szellemében már kicsit elnagyolt. De nem ezen fog múlni!


Kedves Nyárády István!

Köszönjük a jelentkezésedet. Lenti adataid sikeresen megérkeztek a rendszerünkbe.

Tulajdonosok és korábbi hozzájárulásaik bemutatása:

Nyárády István 46 éves informatikus mérnök-tanár. A szükség vezette a kenderbetonjurta megálmodására, ami körformája által az összefogás szimbolumává is vált, egy természetesebb, tisztább jövő érdekében. Elon Musk globális, XPRIZE CO2 csökkentő programjában indulunk.

Menedzsment, csapat rövid bemutatása:

A csapat kialakulóban van, jelenleg 3-4 fő dolgozik együtt, kulturális antropológus, angol és magyar anyanyelvű kommunikációs szakértőkkel közösen.

Termék/Megoldás/Szolgáltatás rövid bemutatása („product”):

Az ipari kender Földünket rendkívül sokrétűen gyógyítani képes növény. A jurta ősi otthonunk, a körforma az összefogás jelképe. A kenderbetonjurta lehet mindannyiunk közös összefogásának szimbóluma, hogy élhetőbb feltételeket teremtsünk utódainknak. Otthonokként, erdei iskolákként, közosségi terekként, ahol a világ a természetesebb emberi létezés kpörül forog.

Probléma, amit a termék/szolgáltatás megold (ha releváns):

– szén-dioxid kibocsátásunk csökkentése – műanyagok használatának ésszerűsítése, természetes (pl. kender alapú) termékskálák felfuttatásával – számtalan ágazat (élelmiszer, gyógyszergyártástól az autóiparon át az energia, textil- és építőiparig) természetesebb alternatíváinak felfuttatása

Mutassa be a projekt/megoldás/szolgáltatás fenntarthatósági szempontját (milyen fenntarthatósági problémára kínál megoldást):

– széndioxid kibocsátás – lebomló hulladékok a környezetszennyező műanyagok helyett

Piac és versenytársak rövid bemutatása („place”):

Számtalan zöld és környezettudatos kezdeményezés létezik. Ezeket szeretnénk alulról, közemberi, és felülről, társadalmi szinten is képviselhető és támogatható formában összefogni és megmutatni, mindannyiunk közös törekvéseként egy tisztább feltételeket teremtő jövő érdekében.

Üzleti modell (Hogyan és miből lesz árbevétel?) rövid bemutatása:

Építsünk kenderbetonjurtákat, közösségi terek, erdei iskolák, vagy magánépületekként a feljebb ismertetett célok érdekében

Következő 5 évben elérendő célok/mérföldkövek:

Magyarország régen a világ vezető kendertermesztője volt. Legyen újra az! A műanyagokat használjuk környezettudatosan a XXI. században! Fogjuk össze, mutassuk meg gyakorlatban, képviseljük a célokhoz vezető megoldásokat.

Szükséges forrás nagysága illetve önrész/társbefektető részvétele:

Pilisszentlászlón alkalmas területet keresünk. Kivitelezéshez szakértő partnerek megvannak. – (itt már kezdtem elfáradni, telefonon, egyszuszra pötyögtem be az egészet)

A forrás felhasználás célja és időtávja:

Körvonalazódóban 🙂

Az exit lehetséges módja és az ahhoz vezető lépések:

Körvonalazódóban 🙂

(…)